🚚 Verzending binnen 24 uur / Vanaf €50 gratis verzending / Gratis ophalen in Vlijmen

Inbakerdoeken

Baker je kindje op een veilige manier in met een Meyco inbakerdoek. Het gebruik van een Meyco swaddle of inbakerdoek is heel eenvoudig én de kans op verkeerd inbakeren is nihil. Je legt je kindje in de Meyco swaddle en doet de klittenband sluiting dicht. Meyco inbakerdoeken zijn een aanrader voor ieder die zijn of haar kind op een gemakkelijke en veilige manier wil inbakeren.

Inbakeren bij Baby's 

Swaddle betekent inbakeren. Met inbakeren maak je de fijne, warme omgeving uit de baarmoeder na, wat een kalmerend effect heeft op je baby. Het vermindert onrust, en verbetert slaap.
Baby’s die zijn ingebakerd reageren goed op de volgende vier S’en doordat ze niet met hun armpjes kunnen zwaaien.
Goed inbakeren betekent de armpjes nauwsluitend aan de zij omwikkelen, waarbij de heupen losjes blijven en met de beentjes opgetrokken.
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de baby het niet te warm krijgt, of dat zijn hoofd bedekt wordt, of dat je baby zich los kan worstelen.
Tip: het is niet de bedoeling om je baby de hele dag ingebakerd te laten zijn. Baker je kindje alleen in als het onrustig is of tijdens het slapen.
Belangrijk: check altijd bij een zorgprofessional, zoals bijvoorbeeld je verloskundige of de onrust van je kindje geen medische oorzaak heeft voordat je begint met inbakeren.

Waarom baker je je kindje in?

Je creëert voor je baby weer het veilige gevoeld dat de baarmoeder ook gaf. Door de weinige bewegingsruimte en druk op het lichaampje komt het weer terug bij het gevoel dat je kindje ook in de baarmoeder heeft ervaren. Dat geeft een veilig gevoel en daardoor kan je kindje zich makkelijker ontspannen. Als je kindje onrustig is of veel huilt is het inbakeren een hulpmiddel om je baby sneller weer ontspannen en rustig te krijgen. Daarnaast zijn baby’s er zich niet bewust van dat ze armen hebben. Ze maaien zichzelf daardoor vaak wakker, dit heet moro-reflex. Ze ervaren wel dat er iets gebeurt, maar weten niet waar het van komt. Door het inbakeren kunnen ze de armpjes niet bewegen wat ook rust geeft.
Verder is het zo dat inbakeren ook het kindje leert in slaap te vallen, in de buik vielen ze vanzelf in slaap door het wiegen dat ontstaat als de moeder beweegt. Als ze dan geboren zijn, moeten ze dat ineens zelf doen en dus aanleren. Inbakeren helpt daarbij. 

Wanneer baker je je kindje in?

Als je te maken hebt met een huilbaby of een onrustig kindje. Belangrijk is te weten of de onrust of het huilen geen medische oorzaak heeft. Raadpleeg dus altijd een verloskundige, kraamhulp of arts voor je begint met inbakeren.
Baby’s waarvan duidelijk is dat ze vooral last hebben van het moro-reflex kunnen ook worden ingebakerd. Ook baby’s die het moeilijk aanleren om zelf in slaap te vallen kunnen baat hebben bij inbakeren. Het komt er op neer dat het grootse gedeelte van de kinderen baat heeft bij inbakeren, daarom is het fijn voor je baby in direct na de geboorte te starten met inbakeren

Helpt inbakeren ook bij darmkrampjes of reflux?

Ja het helpt het kindje te ontspannen, maar het neemt het ongemak van de krampjes of reflux niet weg. Maar als een kindje beter kan ontspannen kan het vaak beter de pijn of hinder van de krampjes of reflux verdragen. 

Wanneer stop je met inbakeren?

De meeste kinderen hebben het meeste baat bij inbakeren tot ongeveer een maand of 3 á 4. Daarna lukt het de meeste baby’s om zelf in slaap te vallen. Er zijn echter ook baby’s die langer baat hebben bij inbakeren. Het is wel belangrijk om te beginnen met het ontwennen van inbakeren. Vanaf het moment dat je kindje kan omrollen, meestal zo rond 6de/7de maanden, is het namelijk gevaarlijk en moet je onmiddellijk stoppen. Daarom is het belangrijk tijdig te beginnen met afbouwen.